Δραστηριότητες

& Αξιοθέατα

ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ

Η διαχρονική αξία της Πρέβεζας αποτυπώνεται μέσω της αρχαίας γεωγραφικής της κληρονομιάς. Από την Αρχαία Νικόπολη, η οποία θεωρείται η μεγαλύτερη πόλη της Αρχαίας Ελλάδας, έως την παραλία Μονολίθι, η κύρια παραλία της Πρέβεζας με μήκος 22 χιλιομέτρων και πλάτος έως 80 μέτρα. Η Πρέβεζα καταφέρνει να συνδυάσει την τελετουργική ατμόσφαιρά της με την ιστορία, τη νεωτερικότητα και τη χαλάρωση.

Η Πρέβεζα είναι ο τόπος όπου εξαιρετικά και μαγικά τοπία συνυπάρχουν με την αρχαία ιστορία. Περιβάλλεται τόσο από τον Αμβρακικό κόλπο όσο και από το Ιόνιο Πέλαγος, και ο επτανησιακός της χαρακτήρας προσδίδει στην πόλη μια νησιώτικη αύρα. Η στρατηγική της θέση, μαζί με την αξιοζήλευτη φυσική ομορφιά της, έχουν προσελκύσει πολλούς επισκέπτες και ενδιαφερόμενους κατά μήκος των αιώνων.

Ο Κήπος μας

Οι επισκέπτες μας μπορούν να απολαύσουν ένα καλάθι λαχανικών που καλλιεργείται με φροντίδα και αφοσίωση, χωρίς τη χρήση λιπασμάτων και χημικών. Κάθε λαχανικό αναπτύσσεται πλούσια στο φυσικό του περιβάλλον, προσφέροντας ένα γευστικό και υγιεινό φαγητό για τους επισκέπτες μας να απολαύσουν.
01 - 02 Navigation

ΠΟΤΑΜΟΣ ΑΧΕΡΩΝ

Ο ποταμός Αχέροντας είναι γνωστός για την ελληνική μυθολογική ιστορία που τον περιβάλλει και αποτελεί ένα τοπίο εξαιρετικής φυσικής ομορφιάς που αξίζει να επισκεφθεί κανείς. Σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία, ο ποταμός Αχέροντας θεωρείται ότι έχει πολύ κρύα νερά, καθώς μετέφερε τις ψυχές των νεκρών στον Κάτω Κόσμο. Πέραν του μύθου, είναι επίσης ένας χώρος μοναδικής φυσικής ομορφιάς, όπου οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν μια ποικιλία σπορ, εμβαθύνοντας πλήρως στη φυσική ατμόσφαιρα με δραστηριότητες όπως παραπέντε, ιππασία, rafting, trekking και πολλές άλλες.
01 - 02 Navigation

ΑΜΒΡΑΚΙΚΟΣ

Ο Αμβρακικός Κόλπος είναι ένας από τους εθνικούς δρυμούς της Ελλάδας, γνωστός για την απαράμιλλη ομορφιά και την οικολογική του σημασία. Φιλοξενεί εκατοντάδες είδη χλωρίδας και πανίδας υψίστης περιβαλλοντικής σημασίας, ενώ κάθε περιοχή διαθέτει εκπληκτικά χρώματα νερού και φέρει σημαντική ιστορική και πολιτιστική αξία. Ο κόλπος μοιάζει με κάτι που μοιάζει με λιμνοθάλασσα, ένα μοναδικό χαρακτηριστικό τόσο στα Βαλκάνια όσο και στην Ευρώπη.
Για να εκτιμήσει κανείς πλήρως τη γοητεία και τις γεύσεις της Πρέβεζας, πρέπει να εντρυφήσει στην παραδοσιακή κουζίνα της. Η Πρέβεζα φημίζεται για τα πιάτα ψαριών της, όπως γαρίδες, διάφορα είδη ψαριών και το περίφημο αυγοταραχο, που συχνά αναφέρεται ως "ο θησαυρός της λιμνοθάλασσας". Μια ιδιαίτερα μαγευτική εμπειρία είναι η παρακολούθηση δελφινιών στον Αμβρακικό κόλπο, που συμπληρώνεται από την απόλαυση της πλούσιας γαστρονομίας της περιοχής. Τα δελφίνια επισκέπτονται συχνά την Πρέβεζα, προερχόμενα από το ζωντανό οικοσύστημα του Αμβρακικού Κόλπου.
01 - 02 Navigation

ΑΡΧΑΙΑ ΝΙΚΟΠΟΛΗ

Η Πρέβεζα είναι πραγματικά μια πόλη που κοσμείται από μεγάλους αρχαιολογικούς θησαυρούς. Με την Αρχαία Νικόπολη να βρίσκεται ακριβώς στην είσοδο της πόλης, η αρχαιότητα ζωντανεύει και προσφέρει μια αξέχαστη εμπειρία στους επισκέπτες. Η πόλη αυτή αντιπροσωπεύει το σύμβολο της νίκης, αφού τιμά την επιτυχή συντελεστή του Γάιου Ιουλίου Καίσαρα Οκταβιανού στη ναυμαχία κατά της Κλεοπάτρας της Αιγύπτου και του Μάρκου Αντωνίου στο Άκτιο το 31 π.Χ.. Μια βόλτα στην περίφημη Πόλη της Νίκης, ανάμεσα στο εντυπωσιακό ρωμαϊκό θέατρο και τα εκπληκτικά ψηφιδωτά ευρήματα, θα ξυπνήσει την ιδέα της αρχαίας Ελλάδας σε κάθε επισκέπτη.
01 - 02 Navigation

ΑΡΧΑΙΑ ΚΑΣΣΩΠΗ

Η αρχαία ελληνική πόλη της Κασσώπης, η οποία κτίστηκε σύμφωνα με το Ιπποδάμειο Σύστημα, αποτελεί έναν μοναδικό αρχαιολογικό θησαυρό. Τα μεγάλα θέατρα της πόλης ενισχύουν αυτήν την απερίγραπτη ιστορική ατμόσφαιρα. Η θέα που προσφέρει, σε συνδυασμό με τον εντυπωσιακό αρχιτεκτονικό χαρακτήρα της πόλης, δημιουργούν μια μοναδική εμπειρία για κάθε επισκέπτη.
01 - 02 Navigation

ΛΙΜΝΗ ΖΗΡΟΥ ΚΑΙ ΚΟΚΚΙΝΟΠΗΛΟΣ

Στην τελειότητα του Ζήρου, οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν μια πληθώρα εντυπωσιακών φυσικών θαυμάτων. Η λίμνη Ζήρος είναι μια λίμνη μαγικής ομορφιάς, όπου τα νερά της αντανακλούν την ηρεμία και τη γήινη ομορφιά που προσφέρει η φύση. Εκεί, οι επισκέπτες μπορούν επίσης να απολαύσουν μια ποικιλία θαλάσσιων σπορ, εμβαθύνοντας πλήρως στη φυσική ατμόσφαιρα.
01 - 02 Navigation

Ο ΧΟΡΟΣ ΤΟΥ ΖΑΛΟΓΓΟΥ

Η αρχαιολογική σημασία της Πρέβεζας δεν περιορίζεται μόνο στην Αρχαία Νικόπολη. Το μνημείο του Ζαλόγγου αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά, καθώς αντιπροσωπεύει ένα παγκόσμιο σύμβολο της ελευθερίας. Το σύγχρονο άγαλμα με την αφηρημένη γυναικεία φιγούρα αντιπροσωπεύει τις γυναίκες του Σουλίου (Σουλιώτισσες), οι οποίες αρνήθηκαν να παραδοθούν στον οθωμανικό στρατό και επέλεξαν να πέσουν ηρωικά από το βουνό του Ζαλγγού, συνοδευόμενες από τα μωρά τους, χορεύοντας χέρι με χέρι. Αυτό το συγκλονιστικό γεγονός έχει αφήσει ανεξίτηλο το σημάδι του στην ιστορία και αποτελεί έναν συμβολικό ύμνο στην αντίσταση και την αξιοπρέπεια του λαού.
01 - 02 Navigation

ΕΝΕΤΙΚΟ ΡΟΛΟΙ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

Ο βενετσιάνικος πύργος του Καθεδρικού Ναού του Αγίου Χαραλάμπους αναδεικνύει τον κοσμοπολίτικο χαρακτήρα και την αρχιτεκτονική πολυπλοκότητα της Πρέβεζας. Βρίσκεται στην Παλιά Αγορά της πόλης, στο κέντρο της, και αποτελεί ένα εμβληματικό σημείο αναφοράς για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της περιοχής.
01 - 02 Navigation
EL
Μετάβαση στο περιεχόμενο